Consells per tenir una casa fresca a l’estiu

Posted by on d'ag. 8, 2013 in Rehabilitaciones | No Comments
Consells per tenir una casa fresca a l’estiu

La millor opció i la més còmoda durant els mesos d’estiu per no passar calor a la nostra casa és la de recórrer al aire condicionat però existeixen altres opcions més barates per mantenir una casa fresca sense haver d’usar un d’aquests aparells:
• El primer que hem de fer és ombrejar la casa durant el dia per evitar que entre la calor i això el podem fer baixant les persianes, utilitzant cortines fosques i baixant els tendals de la balconada i finestres si disposem d’aquests.
• Un altre consell per mantenir una casa fresca a l’estiu és mantenir tancades les finestres durant les hores de més calor del dia, ja que així aconseguirem que no entre l’aire calent del carrer. En el cas de que necessitem posar l’aire condicionat, abans, ens hem d’assegurar que totes les finestres de la casa estiguin tancades. D’aquesta manera estalviarem energia i diners ja que l’aire fred no se n’anirà pel carrer.
• També resulta molt efectiu sobretot per la nit, deixar obertes les portes i finestres, amb la finalitat de que es produeixi una ventilació creuada que aprofiti l’aire més fred de la nit per ventilar i refrescar l’habitatge.
• Finalment i en la mesura que sigui possible és convenient endollar el menys possible aparells elèctrics perquè no s’acumuli una calor innecessària així com també cuinar plats freds i evitar dutxar-se amb aigua calenta perquè no es produeixi vapor d’aigua que augmenti la temperatura de l’habitatge.