Tot el que has de saber sobre les reformes i reparacions en un pis de lloguer

Posted by on ago 8, 2013 in Rehabilitaciones | No Comments
Tot el que has de saber sobre les reformes i reparacions en un pis de lloguer

A part del pagament del lloguer estipulat en el contracte, probablement un dels problemes més freqüents que apareixen entre arrendador i arrendatari, entre propietari i inquilí, sobretot quan es tracta d’un pis antic o sense condicionar, són les obres a realitzar en l’habitatge.

Responsabilitat de les reformes en el pis de lloguer
Segons la llei, la responsabilitat de fer les reparacions i reformes que van sorgint en la llar és del propietari. Però, en alguns casos, el propietari i inquilí poden acordar certs aspectes en el contracte que especifiquen la responsabilitat de cada part en funció de la reparació. Per exemple, es pot acordar que els desperfectes de la vivenda derivats de l’ús ordinari d’aquesta com pot ser danys en els panys, els vidres, les despeses de reparació i conservació de les instal•lacions de l’aigua, la llum, etc.
En cas de que el llogater vulgui fer obres s’ha de tenir en compte que no podrà realitzar, sense consentiment del propietari, expressat per escrit, cap tipus d’obres, i més particularment aquelles que modifiquin la configuració de l’habitatge o els accessoris.

Reformes bàsiques per a llogar el pis a un preu més elevat
Actualment, molts propietaris de pisos tenen dificultats per trobar llogaters a les seves vivendes. La oferta de pisos de lloguer ha augmentat, tan de pisos nous com de pisos antics. Alguns propietaris tarden fins i tot sis mesos o més per a trobar uns llogaters. En aquests casos, el propietari deix d’ingressar els diners procedents del lloguer durant aquest temps i sovint es veu obligat a disminuir el preu mensual del lloguer.
En un pis antic o poc atractiu, la principal causa per la qual el pis no és lloga és l’estat de la vivenda. Dos aspectes fan canviar la percepció de la vivenda de lloguer de cara al possible inquilí:
• El disseny del bany està molt associat a la època en que es construeix la casa. A més, és una zona íntima en la que ens agrada que estigui neta i arreglada.
• Una capa de pintura amb colors originals i moderns poden donar valor i un canvi radical en el pis.
Per tant, si es tracta d’un pis antic, una reforma del bany estàndard per a pis de lloguer és una inversió que farà que el pis es llogui ràpidament i que els llogaters s’hi quedin durant més temps.